FP ANALYZER

Har ert företag koll på förlusterna i produktionen?

En av de viktigaste faktorerna för en lönsam och effektiv produktion är att ha koll på sina förluster, genom att ni har koll på era förluster kan ni därmed jobba med att minimera dem och på så vis få en effektivare produktion och spara mycket tid och pengar. Att effektivisera sin produktion har dessutom visat sig vara en viktig pusselbit för en minskad miljöpåverkan och en mer hållbar produktion.

Har ni tröttnat på att sköta uppföljningen resultat, stopp och defekter i en uppsjö av Excel-filer? Känner ni igen er i situationen där varje avdelning på företaget har sin egen uppföljning i olika filer och sina egen mätetal.

 

                                                                              Flow Process Analyzer

              

 

 

Produktionsuppföljning i molnet

FP Analyzer är verktyget som standardiserar och flyttar uppföljningen av era produktionsresultat och förluster till molnet och gör det tillgängligt för alla på företaget,  när som helst, var som helst.

 

Kom igång

Tröskeln för att komma igång med FP Analyzer är väldigt låg, efter en dags konfigurering och utbildning så kan ni vara igång med att följa upp era första flöden med manuell registrering. Detta gör att ni snabbt kan få avkastning på er investering.

Grunden i FP Analyzer är utrustningsträdet som ni enkelt skapar, därifrån bygger ni sedan upp era flöden så som de ser ut i verkligheten och får då möjlighet att följa upp produktionen på både flödesnivå och utrustningsnivå, eller om ni hellre vill följa på ordernr eller artikelnivå så går det lika bra.

Registrering kan ske på olika sätt, Manuellt av era medarbetare, eller automatiskt av era maskiner. De manuella registreringarna gör ni enkelt i mobilappen eller på websidan.

 

Maskinuppkoppling

Vill ni gå ännu ett steg längre kan utrustningarna kopplas upp med automatisk registrering av stopp och resultat. Automatisk uppföljning kräver att en IoT-enhet kopplas upp mot maskinens styrsystem för att samla in signaler för drift och stopp. Enheten kommunicerar sedan med FP Analyzer molnet via WiFi eller LAN. Efter att ett stopp registrerats av enheten måste det manuellt kategoriseras i appen eller på websidan.

 

"Keep it simple"

Det finns en uppsjö av uppföljningssystem på marknaden som alla gör jobbet på sitt unika sätt, nyckeln till FP Analyzer är enkelheten. Tack vare sin flexibilitet är FP Analyzer anpassningsbar till i stort sett alla verksamheter, oavsett bransch eller storlek på företaget. Ni bygger enkelt själva upp uppföljningssystemet efter er verksamhet och ingen programmering krävs.

Det viktigaste när man vill få sina medarbetare att komma igång med, och få kontinuitet i produktionsuppföljningen är enkelheten, det får inte vara krångligt att registrera, då finns det stor risk att man låter bli. En annan vikig faktor är även uppföjning av resultaten, om medarbetaren känner att ingen jobbar med problemen så faller intresset för att registrera.

 

Analys

Med hjälp av analysverktygen i FP Analyzer uppföljningssystem får ni sedan fram en tydlig bild över vilka förluster ni har att jobba med i ert förbättringsarbete. Bygg sedan era egna Dashboards för att samlas kring resultaten och gör kostnadsanalyser enl. Loss Model och mät TAK/OEE.